DE TE KORTE JURK, DEEL 2

Over deze mini-jurk in zwart wit heb ik al eerder geklaagd. Maar ik geef de moed niet op.

Deze keer heb ik er geen skinny, maar een extreem-hoogwaterbroek bij aangetrokken. Dat kunstje kijk ik af van de avontuurlijke modeblogster Trinny Woodall. (Bekijk haar closet confessions, ze zijn erg de moeite waard.)

Ik had nog een bruikbaar misbaksel: een wapperbroek van synthetisch materiaal. Zodanig flodderig, dat ik me er bepaald ongemakkelijk in voel. Daarom lag hij al jaren in een doos te verkommeren. Maar nu heeft Rachid twintig centimeter van de pijpen afgehaald.

Toen ik de verkorte versie onder die jurk aantrok, vergat ik helaas om een ceintuur om mijn middel te slingeren. Nu zondig ik dus tegen het gebod dat op een wijd onderste deel, een getailleerd bovendeel moet (en omgekeerd). Hier zie je dat die regel er niet voor niets is: op de tweede foto scoor ik het maximale hobbezakeffect.

Denk die ceintuur er dus even bij alsjeblieft. Want ik bezweer je dat het idee van die korte flodderbroek in werkelijkheid prima uitpakt. Hij zwiert beeldig om mijn kuiten. Dat zie je niet op de foto.

Wel adviseer ik een fikse plateauzool eronder – ter compensatie van optisch doorgezaagde benen. Zo geef ik die draak van een jurk nog maar een nieuwe kans.

DEZE COMBI

Jurk: Adolfo Dominguez 2018 €€ ook hier
Broek: d’Etoiles Casiopé 2011 €, vermaakt door Rachid
Schoenen: Stella McCartney, tweedehands via Vestiaire Collective, €€€ eerder vaak te zien: hierhierhier, hierhierhier, hierhierhier, hier en hier
Tas: Parfois 2017 € eerder hierhier en hier te zien

Laat een reactie achter

3 Reacties

 1. Martje wrote:

  PS Bekijk vooral Trinny’s aflevering ‘Dress over Trousers’ – wat zij kan!

  Posted 11.8.21 Beantwoorden
 2. Marianne de Wit wrote:

  Ik moet zo wennen aan dat hoog water gevoel, ik vind de jurk leuk .,dikke panty is volgens mij vlotter!

  Posted 11.8.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Ja, een dikke panty is altijd goed al vind ik de jurk wel errug kort.

   Posted 11.13.21 Beantwoorden