KORTAANGEBONDEN JEKKIE

Over het algemeen is het niet mijn bedoeling om ongezien over ’s heren wegen te zwerven. Toch ben ik een fan van camouflageprints.

Na het mouwloze vest van vorige week laat ik je nu een kort jasje in schutkleuren zien. Shirt en broek zorgen voor een fiks contrast waardoor de combi niet onopgemerkt zal blijven. Maar vandaag gaat het me vooral om de schoenen.

Je moet weten dat mijn vader zwoer bij klassieke heerenschoenen van Van Bommel. Zwart leer met veters. Met een rubber zool, want hij was een Delftenaar. Maar wel glimmend gepoetst zoals hem dat bij de Marine was geleerd. Raakten zijn schoenen een beetje sleets, dan kocht hij een nieuw paar. Zijn leven lang exact hetzelfde. Reuze efficiënt.

Een enkele keer sprong mijn vader uit de band. Zo bezat hij wandelschoenen van het merk Mephisto. Donkerbruin suède met een spekzool. Enkelhoog. En gevoerd met schapenbont dat er aan de bovenkant uit piepte.
Die stappers droeg hij steevast als hij in de winter naar mijn hockeywedstrijden kwam kijken. Als tiener wilde ik dan het liefst onder een graspol wegkruipen. (Te meer omdat de lieverd op ijzig koude dagen ook zijn bivakmuts placht op te zetten).

Terugdenkend aan dit tafereel was het enige gênante natuurlijk het niveau van mijn hockeyspel.
En: genen verloochenen zich niet. In mijn kast staan nu meer Mephisto’s dan mijn lieve vader ooit heeft bezeten. Ik draag ze met trots.
Dit paar is mijn favoriet. Jammer genoeg zit er geen bont in.
Je moet iets te wensen overhouden.

DEZE COMBI

Jasje: Zara 2019 €
Sjaal: Missoni 2012 €€€
Broek: Didi (helaas ter ziele) 2018 €
Blouse: Bitte Kai Rand 2018 €€
Schoenen: Mephisto 2018 €€
Tas: Parfois 2017 €

Meer over gemakkelijke schoenen.

Laat een reactie achter

2 Reacties

 1. Marlies Reibestein wrote:

  Hi Kwartje,

  ❤️❤️❤️❤️❤️,
  ‘sweet memories’

  dank! Hout

  Posted 10.22.20 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Herinneringen om te koesteren, lieve Hout.

   Posted 10.30.20 Beantwoorden