MAISON AMSTERDAM

‘Team Broekriem’ had een studiedag in Amsterdam. Samen met Annelie en Margot ben ik naar de mode-expositie ‘Maison Amsterdam’ geweest.

Het uitje was bedoeld ter inspiratie – want als je denkt dat ík er soms een beetje vreemd bij loop, dan moet je eens in de Nieuwe Kerk gaan kijken. Je weet niet wat je ziet!
Als ik er één ding uit mag lichten, dan is dat de Vereeniging voor Verbetering van Vrouwenkleeding, die zich al meer dan honderd jaar geleden sterk maakte voor meer bewegingsvrijheid voor de vrouw. Vooruitstrevende Amsterdamse dames die geen fashion victims wensten te zijn. We hebben veel te danken aan hun strijd voor de ‘reformjapon‘.

Deze excursie was natuurlijk ook om mijn geweldige fotograaf en stylist te laten blijken hoezeer ik hun hulp waardeer. Zonder hen zou ik De Broekriem echt niet kunnen maken. We hebben er dus een leuke dag van gemaakt. Vóór de tentoonstelling dronken we koffie in de Wintertuin van hotel Krasnapolsky. En daarna gingen we shoppen: men wilde naar Anthropologie.
Ik vond het best moeilijk om in die verleidelijke winkel mijn koopstop vol te houden. Het is toch gelukt, mede doordat ik de meisjes kon trakteren op iets moois modieus. Vervolgens hebben we geluncht bij Jansz in het Pulitzer hotel. En uiteindelijk gingen we, via de Negen Straatjes, op weg naar huis.

Op mijn verzoek droegen Annelie en Margot hun ‘Broekriem’ jasjes. Deze vintage couture is op hun aanwijzingen gemaakt door Rachid: mooie voorbeelden van hoe je een oud spijkerjasje kunt upcyclen. Je ziet links, in roze, Annelie en rechts in rood Margot. Heel verschillende resultaten en ook weer anders dan het jasje dat ik eerder voor mezelf heb laten maken.
Dit vind ik ook een gepast moment om de creatieve coupeur Rachid in het zonnetje te zetten. Het is ongelofelijk wat hij kan!

Mijn eigen outfit bewijst maar weer dat de grens tussen ‘eclectische combi’ en ‘bag lady‘ zo smal is als het mes van een kleermakersschaar.

DEZE COMBI

Jas: Zara 2020 €, vermaakt door Rachid. Eerder hierhier en hier te zien
Blouse: Studio Anneloes, tweedehands via Vinted €€
Rok: Oilily, tweedehands bij Couture Recycle Wassenaar €€ ook hier en hier
Sjaal: Pierre Balmain, tweedehands via Vestiaire Collective €€€
Schoenen: Ash Cult 2019 €€ eerder hierhierhierhier en hier gedragen
Riem: Missoni 2010 €€€ ook hier en hier
Tas: COS 2020 €€ ook hier en hier

Laat een reactie achter

8 Reacties

 1. ME: Astrid Karsten wrote:

  Lieve Mart, klinkt als een druk en leuk uitje. Dat is Amsterdam! Jullie zien er alle drie mode tentoonstelling waardig uit.

  Posted 11.18.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Het was een enorm leuke dag maar ‘s avonds weer thuis was ik kapot 😉

   Posted 11.23.21 Beantwoorden
 2. marianne de Wit wrote:

  jullie zien er alle drie puik uit compliment hoor!!!

  Posted 11.18.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Dank je wel, Marianne!

   Posted 11.23.21 Beantwoorden
 3. Caroline wrote:

  Vind jouw jasje wat vermaakt is veel mooier dan deze 2. Ligt niet aan het maakwerk. Maar het ontwerp zelf. Vind dat het net lijkt of ze eruit gebarsten zijn. Was bij jouw eigen jasje totaal niet. Sorry!
  Wat goed dat je je aan je eigen voornemen hebt gehouden! Niets kopen lijkt mij een crime.
  Vind alle onderdelen van deze week heel leuk. Alleen niet samen. Weer sorry.
  Denk maar dat je niet elke week iedereen tevreden kunt stellen hoor!
  Blijf dit voorlopig doen, het is zo leuk!

  Posted 11.18.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Hi Caroline, ik vind juist mijn eigen jasje wat braaf, vergeleken met deze twee die later zijn gemaakt. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen!

   Posted 11.23.21 Beantwoorden
 4. Caroline wrote:

  Vergat erbij te zetten dat het zo leuk is om Rachid nu ih echt te zien. Met alles erbij wat maakt dat hij zulk mooi en goed werk aflevert. Bewondering elke x weer!

  Posted 11.18.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Rachid verdient het echt om in beeld te komen! Ik moest wel even zeuren voordat ik een foto mocht maken in zijn atelier 😀

   Posted 11.23.21 Beantwoorden