MIJN VINTED VRIENDIN

Waar leer je in deze barre tijden nieuwe mensen kennen?
Het klinkt ongelofelijk maar ik heb een nieuwe vriendin. Via Vinted. Jazeker, de tweedehandssite.

Dat zit zo: ik vond en kocht op Vinted een paar schoenen van mijn lievelingsmerk Arche. De maat was perfect, de prijs was goed en ze kwamen vrijwel ongedragen uit de doos. Ik besloot daarom eens te kijken wat deze verkoopster nog meer in de aanbieding had.

En ja hoor, deze Française bood nog meer schoenen van Arche aan. Allemaal maat 39.
Ik stuurde een berichtje: ‘Hi Julie, ik ben heel blij met jouw schoenen. En ik zie dat je meer nieuwe Arches verkoopt. Wil je me zeggen waarom je ze wegdoet?’
Julie schreef meteen terug. Ze bleek een Arche-fetisjist. Maar de podoloog had steunzolen voorgeschreven. En nu pasten al die beeldige schoenen niet meer.

Ze had natuurlijk mijn innige sympathie. Ik nam subiet nog een paar van haar over. Nagelnieuw, uit de collectie 2020. Daarop stuurde Julie me een foto van zichzelf in de schoenwinkel. Waar ze exact dezelfde schoenen kocht, alleen nu in maat 40.
Dat was voor mij weer aanleiding om een foto uit deze blog te sturen waarop ik haar ‘oude’ maat 39 draag.

Sindsdien sturen we elkaar amicale berichtjes via Vinted. Soms gaat dat over kleren, want we hebben niet alleen op schoenengebied dezelfde smaak. Intussen chatten we ook over persoonlijker dingen.
Ik vind het zo leuk om een Franse penvriendin te hebben. Misschien gaan we elkaar wel een keer opzoeken. Drie keer raden welke schoenen we voor dat rendez-vous zullen aantrekken!

DEZE COMBI

Vest: H&M 2012 €
Top: Boden 2019 € ook hier
Broek: Closed 2019 €€ ook hierhierhier, hier en hier
Schoenen: Arche, tweedehands via Vinted
Tas: Parfois 2015 € eerder hier en hier

Laat een reactie achter

2 Reacties

 1. Ellen wrote:

  Wanneer krijgen we een foto van jouw kleding kast te zien?

  Posted 9.21.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Dat is een leuk idee! Het is een walk-in closet zonder ramen dus moet even nadenken hoe ik dat moet aanpakken. En dan moet ik wel een beetje opruimen 😂

   Posted 9.21.21 Beantwoorden