OUWE BEESSIES

Vandaag is bijna alles wat ik draag vintage.

Ik ben al jaren een fan van tweedehands. Sinds ik geen nieuwe kleren meer koop, is dit de enige manier om mijn garderobe nog uit te breiden. En hoewel ik absoluut niet kan beweren dat ik meer kleren ‘nodig’ heb, soms wil ik gewoon eens iets anders. Deze blog is dan een prima excuus om op jacht te gaan.

Tot nu toe schiet ik meestal raak. Op tweedehands websites kijk ik uitsluitend naar merken die ik al heb. Dan ken ik de snit en weet ik zeker welke maat ik moet hebben.
Zo scoorde ik afgelopen voorjaar dit jasje. Een topper voor iemand met een peer-postuur: schuin weggesneden aan de voorkant en lekker lang op de bil. Wat wil een mens nog meer? Gemaakt van katoen, ongevoerd, dus lekker licht. Met nog een fijn rood streepje in de stof, wat al dat beige net wat interessanter maakt.

De rok is minstens 15 jaar oud. In de tijd dat ik hem kocht, gokte ik nog weleens verkeerd met de maat (daar kun je hier meer over lezen). En die tas werd ook al door iemand anders afgedankt.

Als je erover nadenkt, is het eigenlijk idioot dat de winkels vol liggen met nieuwe kleren terwijl er tweedehands zoveel moois te vinden is. Ik ga dus welgemoed verder met mijn pre-loved beleid. Al vrees ik de dag dat ik een wit t-shirt nodig zal hebben. Want zoiets wil ik wel graag fris en hagelwit.
Ik pas dus goed op dat er nooit een rode sok met mijn witte was meedraait.

DEZE COMBI

Jasje: High Everyday Couture, tweedehands via Vinted €€€ eerder hierhier en hier
Rok: Marithé & Francois Girbaud, tweedehands via Ebay €€€ eerder hier en hier
T-shirt: TRVL DRSS 2020 €€, ook hierhier en hier
Tas: Longchamp, tweedehands via Vinted €€ ook ook hier, hierhier, hier en hier te zien
Schoenen: Pertini 2019 €€, ook hierhierhierhierhierhier en hier
Broche: ‘Zeeuwse knoop’ van mijn moeder

Laat een reactie achter

2 Reacties

 1. mariannedewit wrote:

  lekker setje om te gaan winkelen met je vriendinnen.!

  Posted 9.16.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Winkelen heb ik al anderhalf jaar niet gedaan. Maar een museum kan ook toch?

   Posted 9.21.21 Beantwoorden