MANNEN ZIJN SLIMMER DAN VROUWEN

Een smalle schoenpunt en hoge hak doen wonderen voor het damesbeen.

Zeker wanneer dit lichaamsdeel solide van constructie is.
Dat ik geen jodelende Hallux Valgus heb ontwikkeld, dank ik waarschijnlijk aan mijn zittende beroep (wat weer andere nadelen heeft, maar daarover een andere keer).
Ik was ongeveer veertig toen ik voor het eerst een mooie schoen teruggaf aan de verkoopster omdat deze echt niet te doen was zolang ik mijn kleine teen niet liet amputeren.
In de jaren daarna ging het bergafwaarts. Mijn voeten werden steeds mondiger, ik kreeg pijntjes en de podoloog schreef steunzolen voor. Roetsj! Daar gleed ik van de pumphemel af naar het domein van Mephisto.

Natuurlijk bleek die duivelse onderwereld de voetenhemel te zijn. Sindsdien ben ik permanent op zoek naar het optimum tussen stijl en comfort. Ook dat blijkt trouwens een glijdende schaal te zijn: heels die ik vijf jaar geleden nog goed te doen vond, gooi ik nu resoluut in de Zak van Max. In mijn kast staan vrijwel alleen schoenen waarop ik lachend mijn dagelijkse 10.000 stappen kan zetten. Hier een van mijn favorieten. Afgekeken van de kerels. Een zogenaamde derby met plateauzool. Met een veter die je fijn kunt aansnoeren.

DEZE COMBI:

Jasje: Geisha 2017 €
Top: Sandwich 2019 €
Broek: NYDY (korter gemaakt) 2011 €€
Riem: High, hoort bij een rok van dat merk
Tas: Smaak Amsterdam 2016 €€
Schoenen: Pertini 2019 €€€

Laat een reactie achter