MIXEN TOT JE BLAUW ZIET

Als je eenmaal begint met pattern mixing, kan het een verslaving worden. Een onschuldige: de ernstigste bijwerking is dat mensen je outfit hysterisch vinden.

Aanvankelijk vond ik het erg ingewikkeld om patronen te combineren. Ik probeerde het eerst met een gebloemde rok waar ik dan – heel gewaagd – een gestreept truitje op droeg.
Maar nu kan het me niet wild genoeg zijn. Al is het maar omdat ik in zo’n malle mix oude, vergeten kledingstukken weer kan laten shinen.

Het belangrijkste uitgangspunt bij pattern mixing is dat er in die verschillende patronen een gemeenschappelijke kleur moet zitten. Maak het jezelf niet te moeilijk met een veelkleurige bloemenprint.

Hier houd ik het simpel met één kleur, gecombineerd met wit. Ik heb eerst al mijn jeansblauwe kleren bij elkaar gezocht. Daarna ben ik die bloemen, sterren, strepen, ruiten en stippen gaan combineren. Door die gemeenschappelijke kleur ontstaat er vanzelf een samenhangend geheel.

Prints van verschillende formaten geven het mooiste effect. Kijk maar: het contrast tussen de broek en de top is niet zo spannend. Het komt echter goed door de sjaal en schoenen. En dat geruite jasje. Hoe groter het contrast tussen de patronen, hoe beter.

Dat dunne donsjasje is perfect voor deze tijd van het jaar. Als volgende week de terrassen open gaan, trek ik het iedere dag aan.

DEZE COMBI

Jasje: Uniqlo 2017 €
Broek: Rosner 2016 €€
Vest: Comma 2017 €
Sjaal: Hema 2016 €
Tas: Longchamp (tweedehands via Vinted) €€ ook hier te zien
Schoenen: Arche 2019 €€€ eerder hier gedragen

Laat een reactie achter

6 Reacties

 1. Commandaria wrote:

  En ik maar schelden tegen mijn Chris als hij een ruitje en streep combineert!
  Staat hartstikke goed 👍👍. Zal milder worden voor Chris😂.

  Posted 4.22.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Laat je door Chris inspireren 😂

   Posted 4.23.21 Beantwoorden
 2. Jolanda wrote:

  Leuke combi. Maar soms op vakantie op de camping zie ik mensen lopen… dan denk ik die zijn zo de wasmand uitgesprongen… of dit was het enige wat nog schoon in de kast lag haha. Maar dit is leuk gevonden. Ga zo door met je verrassende tips.

  Posted 4.22.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   ‘Zo de wasmand uitgesprongen…’ die houd ik erin! 😂

   Posted 4.23.21 Beantwoorden
 3. Arita wrote:

  Lekker vrolijke combi!
  En weer die mooie tas van Longchamp! Heeft die ook een naam?

  Posted 4.24.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Hi Arita, de Longchamptas is de Pliage Neo crossbody. De print heet Fantaisie. Dat is elk jaar een andere print.

   Posted 4.24.21 Beantwoorden