KLASSIEK OP STRAAT

Vorig jaar had ik een Marie Kondo-bevlieging.

Ik wierp al mijn kleren op een berg op mijn bed. Daarna prangde ik ieder item aan mijn borst en heb ik alleen behouden wat serieus joy sparkte. Nu liggen mijn t-shirts en tops in slagorde (mouwloos – korte mouw – lange mouw) in lades. Strak opgerold zoals dat vanuit Japan wordt gedecreteerd.

Mijn joy over het totaalresultaat sparkt helaas maar matig. Voor de vouw- en roltechniek van Marie blijk je namelijk een achtergrond in origami nodig te hebben. Al die keurig opgeruimde kleren komen steeds vreselijk gekreukeld uit de kast.
De kittige Marie kan me nog meer vertellen… wat was er eigenlijk mis met old school stapelen? Of alles ophangen?

Dit klassieke jasje droeg ik vroeger op LBD’s met hoge hakken. Sinds ik de pumps heb afgezworen wist ik niet goed wat ik er nog mee aan moest.
Vlak voordat ik het jasje in de zak van Max wilde proppen, ging ik langs bij Rachid – want je weet nooit. Hij vond het best een aardig ding en dacht dat het zou opknappen als hij het aan de achterkant flink zou innemen.

En ja hoor! Ik draag de nu aansluitende bolero nu met mijn overjarige – vers gestreken – hoodie, een joggingbroek en gympen. Classic meets streetwear. Ik vind het een relaxte dracht. Wat jij?

DEZE COMBI

Jasje: Smashed Lemon 2011 €€
Top: Xandres 1999 €
Broek: TRVL DRSS 2020 €€
Schoenen: Selected Femme 2019 €€
Tas: Smaak Amsterdam 2016 €€

Laat een reactie achter

4 Reacties

 1. Marianne wrote:

  Helemaal top

  Posted 8.24.20 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Da’s leuk, dank Marianne!

   Posted 8.24.20 Beantwoorden
 2. Marja wrote:

  Leuk en herkenbaar. Die bevlieging heb ik ook gehad. En ook weer terug naar stapeltjes. Kondo kan me wat maar haar origami gevouwen shirts.

  Posted 8.25.20 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   De Kondo-exercitie heeft mij wel geholpen om eindelijk wat kleren weg te doen die ik echt nooit meer zou dragen. Jou ook?

   Posted 8.27.20 Beantwoorden