DE ROK WAAR IK BLIJ VAN WORD

Deze ‘papegaairok’ kocht ik vijftien jaar geleden. Ik droeg hem eigenlijk nooit; hij was me toch te hysterisch.

Sindsdien is er bij mij psychisch dus iets misgegaan. Ik vind de rok namelijk niet hysterisch meer. Integendeel: ik vind hem geweldig. Hij stemt me vrolijk zodra ik hem aantrek. En dan kan het me niks schelen dat hij absoluut niet past in mijn herfstpalet.

Wat ik reuze handig vind is dat ik er allerlei tops op kan dragen. Verblind door de overweldigende kleuren zie je toch niet of iets er eigenlijk wel bij past.

Verder wappert de rok als een malle. Met hakken eronder kan ik er prima mee naar feestjes.
Alleen zijn die dezer dagen nog uiterst dun gezaaid. Daarom draag ik er nu maar gemakkelijke wandelschoenen onder. Zo krijgt op een doorsnee donderdag het loopje naar de bakker en de kaasboer wat Schwung.

DEZE COMBI

Rok: Marithé & Francois Girbaud 2006 €€€
Top: Uniqlo 2018 €
Riem: Mango 2012 €, ook hier
Tas: Parfois 2018 €, ook hier
Schoenen: Arche (tweedehands via Vinted) €€€, ook hierhier en hier
Ketting: Slingers Wassenaar 2017 €, ook hier en hier

Laat een reactie achter

10 Reacties

 1. Commandaria wrote:

  Waarom laten wij ons in een hokje duwen herfsttype bv. Onzin , draagwaar je blij van wordt. Dan past het bij je en straal je dat uit . Dit is weer zo n TOPPER

  Posted 6.17.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Hi Marianne, ik moet wel zeggen dat ik zie dat warme herfstkleuren mee voor me ‘doen’. Ik zie er dan als vanzelf beter – stralender? – uit. Maar je ziet: ik mag graag gemotiveerd afwijken!

   Posted 6.17.21 Beantwoorden
   • Marianne Haverkamp wrote:

    Af ten toe afwijken van je type is geen probleem. Maar je hebt gelijk dat als je een analyse hebt gehad en je kleding daarop aanpast je veel beter uit de verf komt! Alle herfst- en aardetinten heb ik weggedaan sinds ik weet dat ik het wintertype ben en mijn roodgeverfde haar is nu heerlijk grijs. Leuk om jouw berichten te lezen!

    Posted 6.17.21 Beantwoorden
 2. Clarissa wrote:

  Admiration friend! I would get tired of those colors in 10 minutes and change but you do know how to bring it on! And even on the photo one can see it ‘brightens’ your day!

  Posted 6.17.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Clarissa I hope you won’t tire of me then! Please bring sunglasses as you would be blinded by the colors more than me wearing them 😎

   Posted 6.17.21 Beantwoorden
 3. Ellen wrote:

  Echt een fantastische rok!!

  Posted 6.17.21 Beantwoorden
 4. Marliet wrote:

  Dood jammer dat die Girbauds gestopt zijn. Hun kledingstukken zijn zo herkenbaar tussen alle 100.0000 andere, en ze zijn allemaal goed en bijzonder…! Too bad..
  X sissy

  Posted 6.17.21 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   De hoofdontwerpster van Girbaud, Claire Campbell, is daarna voor zichzelf begonnen. Ik ben dus in rap tempo aan verslaafd geraakt aan haar merk Hig Everyday Couture (pisduur, maar ik haal ‘t eruit).
   Je ziet me op de blog heel vaak in High. Klik maar eens op de link bij het Shopping-plaatje, dan kom je op haar site en zul je zien dat het net zo quirky is als Girbaud was!

   Posted 6.22.21 Beantwoorden