TUTTIGE BLOEMETJES ZIJN WÉL LEUK

Dit vestje is zo ragdun, dat je goed moet opletten wat je er onder aantrekt. Anders zit je de hele dag aan je mouwen te frutten.

Is het daardoor een misser? Zeker niet. Gewoon niks eronder dragen: het vestje als top. Dan zit het perfect.

Volgens deskundigen zijn deze kleuren precies mijn ‘palet’. Het enige probleem is dat ik eigenlijk niet zo van bloemetjes houd.
En deze blommen zijn nogal, ja, hoe zal ik het zeggen? Victoriaans-waterig. Je kunt er zo een Bed & Breakfast in het Lake District mee behangen.

Dat het wat mij betreft toch goedkomt met dit vest-annex-topje is de verdienste van dat geinige gestreepte biesje middenvoor. En die schuin weggesneden onderkant.
Niet toevallig is de kleur groen exact dezelfde kleur als de bermuda. Zelfde merk, zelfde zomercollectie. (Kassa! voor Marie Claire).

In het licht van mijn taakstelling is dit een handige combi. Ik kan er namelijk zo ongeveer al mijn schoenen bij dragen: blauwe, beige, terra, bruine, witte, goudkleurige en ga zo maar door. Met ceintuurs kan ik ook nog variëren. Al die variaties tellen als nieuwe combi.
Zo kan ik mijn dure bermuda lekker vaak aan en dalen de kosten-per-keer naar het niveau van een C&A’tje.

De groene bermuda is ook hier te zien.

DEZE COMBI

Top: High Everyday Couture 2016 €€€
Bermuda: High Everyday Couture 2016 €€€
Schoenen: Rothy’s 2018 €€
Tas: Smaak Amsterdam 2016 €€

Laat een reactie achter

6 Reacties

 1. May Pieters wrote:

  Ik ben gek op Victoriaans-waterige bloemen, juist in een vestje en vooral niet op de muur😄
  Leuke combi!

  Posted 8.14.20 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Ik heb lange tijd aarzelingen gehad hierover maar na jullie enthousiaste reacties ga ik het vestje vaker dragen, bijvoorbeeld op een lichte jeans…

   Posted 8.16.20 Beantwoorden
 2. Karin wrote:

  Weer super combi!

  Posted 8.14.20 Beantwoorden
  • Martje wrote:

   Dank!

   Posted 8.16.20 Beantwoorden
   • Marianne wrote:

    Hoi, Ik ben zo benieuwd welk boek je vasthoudt. Gaat het over kleurenanalyses?

    Posted 9.14.20 Beantwoorden
    • Martje wrote:

     Hi Marianne,
     Oeps, dat boek had ik er bij moeten zetten.
     Het heet ‘What you wear can change your life’ en het is geschreven door Trinny Woodall en Susannah Constantine (die je misschien kent van hun supergeestige programma ‘What (not) to wear’.
     In dit boek (uit 2005, ik kocht het tweedehands) leggen Trinny & Susannah aan de hand van bodytypes uit wat je beter wel en niet kunt aantrekken. Ze doen niet aan lente-zomer-herfst-winter types maar onderscheiden koel, mid (neutraal) en warm.
     Daarna geven ze per kleursoort (geel, roze, blauw etc) heel duidelijk aan welke tinten van elke kleur bij jouw koele, neutrale of warme type passen. Heel helder. En ze vinden dus dat je nooit een kleur hoeft af te zweren omdat die je niet staat; de kunst is om binnen het spectrum van die kleur de tinten te vinden die wel bij je huid/haar/ogen passen.
     (Overigens doet de lente-zomer-herfst-winter methode hetzelfde).
     Trinny en Susannah brengen het allemaal wel erg leuk. Nadeel is wel dat ik volgens hun methode naast warme tinten ook neutraal aankan. En dat is me niet strikt genoeg, eigenlijk.
     Dus doe ik maar wat. Wel probeer ik weg te blijven bij het koele gebeuren.
     Op de bladzijde die je op de foto ziet, staan warme tinten. Die passen in elk geval perfect bij dat vestje. 😃

     Posted 9.15.20 Beantwoorden